Wie zijn wij?

Een blog over ons. Misschien past het niet helemaal in het rijtje, maar wij leggen graag uit wie wij zijn, waar wij voor staat en waar onze liefhebberij vandaan komt.

Zoals zoveel mensen ging kerst bij ons jarenlang gedachteloos voorbij. We genoten er heus wel van, maar met huisdieren en kinderen gingen we toch vaak vooral voor gemak. Van jongs af aan werd er wel in gestampt dat een kunstkerstboom not done was (en; in de familie worden kerstbomen gekweekt dus daar zit logica in) dus een echte kerstboom kwam er wel elk jaar (of twee!). Die hingen we dan vol met leuke plastic ballen en na nieuwjaarsdag braken we de boel weer af. Vrij standaard zogezegd.

Dat veranderde in de tijd dat wij (Mark en Antina) rond kersttijd op reis gingen naar Parijs. Liefhebbers van kerst en de gezelligheid zijn we altijd geweest, dus we spotten een klein winkeltje in kerstsfeer en daar stapten wij naar binnen. Daar hebben we misschien wel een uur watertandend rondgelopen, zoveel leuke dingen waren daar te zien. Wij besloten een macaron en een croissant mee te nemen en zo begon onze liefhebberij handen en voeten te krijgen. Elk jaar bij het optuigen van de boom hebben we deze ornamenten weer in handen en denken we weer even terug aan onze tijd en het winkeltje in Parijs.

Sindsdien kunnen wij het dan ook niet laten om bij elk tripje dat we maken op zoek te gaan naar een mooie kerstbal of kerstdecoratie.

Inmiddels is onze collectie onder andere uitgebreid met een klok (Keulen) een boek (boekenwurm) en geboorteballen (kinderen), maar nog met veel meer. Punt is, onze boom is persoonlijk en het is elk jaar weer feest om alles tevoorschijn te halen en de boom te versieren. Een maand lang kijken we ernaar, genieten we ervan en maken we nieuwe herinneringen.

Kerst blijft voor ons een bijzondere tijd, een tijd waar wij elk jaar weer écht van genieten en waar wij ons in onder dompelen. Een tijd van foute kersttruien, in kerstlegging op de bank, (foute) kerstfilms, lampjes, kaarsjes en gezelligheid. Voor ons als lego-fans hebben wij trouwens ook de gezinsgewoonte om elk jaar weer een nieuw lego-item in kerstsfeer aan te schaffen, deze te bouwen en elk jaar weer af te breken. Wij hebben dus ook inmiddels een behoorlijke kerstlego-verzameling! Maar daarover meer in een latere blog;)

Vanuit deze achtergrond en vanuit deze sfeer zijn wij deze website begonnen. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om je kerst persoonlijk te maken door unieke en bijzondere producten aan te bieden. Zo kan iedereen iets uitzoeken wat bij hem/haar past en zo maak je het versieren van je huis of je kerstboom elk jaar (nog meer) een feestje. Het is ook ontzettend leuk om een persoonlijk item uit te zoeken als cadeau voor iemand anders, dan geef je dus eigenlijk diezelfde ervaring weg!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.