Lego en onze kersttraditie

In een eerder blog (over ons) had ik al verteld dat wij echte LEGO-fans zijn en dat ik daar later op terug zou komen. Bij deze!

Wij hebben eigenlijk best wel een uitgebreide LEGO collectie. Dat gaat van een aantal modulaire woningen tot een piratenschip van LEGO Ideas, er is maar weinig dat ons niet aanspreekt.

Wat wij de laatste jaren hebben weten te combineren is LEGO en kerst. Dat heeft ons meteen een jaarlijkse traditie opgeleverd voor het hele gezin. De ‘normale’ collectie LEGO wordt één keer gebouwd en staat vervolgens mooi te wezen op een plank. Het leuke van onze kerstcollectie is dat we die elk jaar met één stuk uitbreiden, alles met het gezin samen in elkaar zetten, elk jaar weer een leuk plekje in huis geven (waarbij we proberen een beetje verrassend te zijn) en na kerst weer opbergen voor het jaar erop. Deze sets bouwen we dus keer op keer weer op en dat verhoogt de lol. We beginnen het decoreren voor kerst ook standaard met het opbouwen van onze kerstlego, daar verheugt iedereen zich bijna het meest op!

Voor een toekomstig blog ga ik nog op zoek naar een compleet overzicht van alle kerstlego die er is, maar voor nu zal ik vertellen uit welke kerst LEGO setjes onze collectie op het moment bestaat.

Grappig genoeg worden wij vaak blij van Brickheadz en is dat ook voor kinderen nog wel goed in elkaar te zetten, dus begon onze collectie daar.

Wij weten trouwens ook al met welke set wij onze collectie dit jaar gaan uitbreiden, maar daar moeten wij nog heel even op wachten..!

 

Set 1: Kerstmis Treinrit
Legonummer: 40262
Jaar: 2017
Aantal stukjes: 157

Ons eerste kerstsetje, dit setje is voor kinderen dus vrij eenvoudig in elkaar te zetten en is volgens de beschrijving geschikt al vanaf 7 jaar. Het bevat een LEGO kersttrein met een rode locomotief en twee groene wagons (erg handig als je het in elkaar zetten moet verdelen over verschillende kinderen..), een lantaarnpaal met stadsplattegrond, twee winkelkraampjes, een kerstboom, een picknicktafel en 3 minifigs; een machinist, een passagier en een winkelier. Het leuke van een set met zoveel verschillende onderdelen, is dat je deze in huis dus elk jaar weer op een ander toepasselijk plekje terug kunt laten komen:).

Helaas is deze set via LEGO niet meer verkrijgbaar.

 

Set 2: Brickheadz Mr. Claus and Mrs. Claus
Legonummer: 40274
Jaar: 2018
Aantal stukjes: 314

Dit is een no-brainer natuurlijk, de kerstman en de kerstvrouw! Hoe gezellig is dit setje, met zijn grappige scheve muts, grote witte baard en cadeautjeszak. Er zit een kerstboom bij, wat cadeautjes (het is altijd weer bijzonder om te zien hoe LEGO met zo weinig steentjes iets zo beeldends kan maken!) en mevrouw Claus deelt koekjes en taartjes uit.

Ook deze set is via LEGO niet meer verkrijgbaar.

 

Set 3: Brickheadz Elf, Reindeer and Elfie
Legonummer: 40353
Jaar: 2019
Aantal stukjes: 281

Met dit setje bevinden wij ons op de Noordpool. Daar bevinden zich een rendier, Elf en Elfie en er is een postbus waar de post net is aangekomen voor de kerstman. Er zit een typisch LEGO-grapje in de richtingaanwijzer vanaf de Noordpool, kortom: een gezellig setje van eigenlijk drie figuren en hij past mooi in het verlengde van Mr. Claus en Mrs. Claus!

Ook deze set is via LEGO helaas niet meer verkrijgbaar.

 

Set 4: Brickheadz Nutcracker
Legonummer: 40425
Jaar: 2020
Aantal stukjes: 180

De notenkraker! Wie vindt de notenkraker nou niet leuk.. wij wel in ieder geval! Extra leuk aan dit setje is ook dat er een bewegend onderdeel aan zit, de mond kan open en dicht!

Het lievelingssetje van het merendeel hier in huis. Leuk is ook de vrolijke kerstboom en de cadeautjes, dat maakt het al met al een kleurrijk geheel.

Je raadt het al… ook dit setje is via LEGO niet meer verkrijgbaar. Maar – dit geldt ook voor de sets hierboven – als je zoekt kun je ze echt nog wel vinden en via een ander kanaal verkrijgen..

 

Tot slot:

Lego heeft de nieuwe wintersets van 2022 onthuld, verkrijgbaar vanaf 1 september (wij kunnen niet wachten!):

 

IJsberen (40572).

Met 312 stukjes en geschikt vanaf 9 jaar een supergezellig setje! Het bevat een volwassen ijsbeer en een jong ijsbeertje op een slee, maar ook een kerstboom en je kunt het geheel bewegen. Heel veel waar dus voor je geld (spoiler: € 12,99 in de LEGO Shop)

 

Pinguïn met sneeuwvlok (40573)

Twee kerstdecoraties die met een koord worden geleverd waardoor je ze dus zelfs in de kerstboom kunt hangen! Met 139 stukjes niet heel uitgebreid, maar daar is de prijs dan ook naar. Geschikt vanaf 7 jaar dus ook erg leuk voor de (jongere) kinderen!

 

Kerstboom (40571)

Het leuke van deze set is dat je ervoor kunt kiezen één grote boom of twee kleinere bomen te bouwen. De boom is erg kleurrijk, heeft allerlei ballen en lichtjes (kaarsjes) en heeft een gele ster bovenop de boom om het af te maken.

 

Onze favoriet is de kerstboom! Wij staan op 1 september in de rij om hem te bestellen… Als we hem binnen hebben zal hij op de site of onze socials vast naar voren komen!

 

Nieuwsgierig geworden naar LEGO? Snappen wij! Check hun site, er zit voor iedereen wat leuks tussen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.