Kerst in een Scandinavische inrichting

Op Pinterest stikt het van de plaatjes met een Scandinavische inrichting. Inspiratie is overal te vinden. Dat inmiddels ook steeds meer mensen het toepassen in hun interieur is niet voor niets. Er straalt rust vanuit en laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon ontzettend sfeervol.

De stijl komt oorspronkelijk uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland en staat bekend om functionaliteit en minimalisme. Mensen woonden in kleinere huisjes en het was veel donker buiten. Daaruit is de behoefte ontstaan om de ruimte in huis licht in te richten, om zoveel mogelijk licht van buiten naar binnen te halen. Veel ruimte was er niet, dus functionaliteit en eenvoud was bij de inrichting belangrijk.

Dit tijdloze design blijft dus tot de dag van vandaag ontzettend populair. Ook al zijn de huizen ‘gegroeid’, de stijl past gewoon ontzettend goed in allerlei verschillende huizen.

De stijl draait om eenvoud, licht en gezelligheid. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en planten.

Het kleurpalet loopt van wit tot lichtgrijs en zachtroze, maar gaat in de kern om zachte, natuurlijke tinten.

Het gebruik van textiel (kussentjes en kleedjes) zorgt voor extra knusheid.

Wil je de kerst in huis halen maar de sfeer en rust van je Scandinavische inrichting bewaren? Dat kan uiteraard heel goed! Veel van de hierboven genoemde kenmerken passen van nature al goed bij kerst. Natuurlijke materialen, kleedjes en gezelligheid zijn al heel vanzelfsprekend. Wij geven wat tips:

kerstsfeer scandinavisch

Wil je geen (grote) kerstboom? Zet een minimalistische kerstboom neer, een paar takken is al genoeg. Je kunt ook een mini-boompje in een mooie rieten mand op een tafeltje zetten. Versier met een paar (mini)ballen en klaar. Als alternatief voor een boom zou je ook een mooi wandkleed op kunnen hangen met een minimalistische tekening van een kerstboom, heel praktisch!

kerstsfeer scandinavisch

Wil je wel een grote kerstboom? Doen! Ook dit kan heel mooi zijn, maar houd het als je hem niet te veel wilt laten opvallen verder rustig. Je kunt hem best helemaal volhangen met decoraties en ornamenten, maar houd het allemaal in één of twee (lichte) kleuren. Zet je kerstboom in een mooie mand en leg er een lekker warm kleedje bij.

kerstsfeer scandinavisch

Kaarsen! Als íets warmte en gezelligheid in huis brengt, zijn het kaarsen. Hoe meer hoe beter. Misschien heb je al kaarsenstandaards staan, haal ze allemaal tevoorschijn! Steek ze aan en kruip lekker op de bank onder een kleedje, uiteindelijk gaat het daar allemaal om.

En tot slot: het is jóuw huis en jóuw interieur. Uiteindelijk is je inrichting en je kerst persoonlijk. Wees niet bang voor een kwinkslag, hang een grappig of persoonlijk ornament in je boom of wijk helemaal af van de ‘standaard’ en knal er een beetje kleur in, jij bent de baas! In onze webshop vind je diverse ornamenten die passen binnen een Scandinavische kerst, neem eens een kijkje.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.